Polise ekranda eğlence yasağı

Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınladı ve polislerin artık üniformalarıyla TV'deki eğlence programlarına çıkmasını yasakladı.

İçişleri Bakanlığı, polislerin televizyonlarda yayınlanan eğlence programlarına üniformalarıyla katılmalarını yasakladı. Bakanlık Müsteşarı Şahabettin Harput imzasıyla emniyet teşkilatına gönderilen genelgede, "Polisler, üniformalarıyla televizyonlardaki eğlence programlarına katılıp ekranda görünmesinler. Bu polisin imajını olumsuz yönde etkiliyor" denildi. Genelge tüm polislere tek tek imzalatılıp tebliğ edildi. 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri sırasında özel bir televizyon kanalında üniformalarıyla programa katılan polisler eğlenirken, Güneydoğu'da görevli bir polisin şehit edildiği haberinin gelmesi olayı, kararın alınmasında etkili oldu.

HALKTAN TEPKİ

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde şöyle denildi: "Ülkemizde meydana gelen, milletçe üzüntüye sevk eden olayların yaşandığı zamanlarda televizyonlarda yayınlanan eğlence programlarına personelimizin katılımının, milli hassasiyet ve polisimizin sahip olduğu kurum disiplinine uygun olmadığı halkımızdan gelen yoğun tepki ve önerilerden anlaşılmaktadır. Bu nedenle katılım için doğrudan Emniyet Genel Müdürlüğü'nden izin alınmasını önemle rica ederim."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber